2024. április. 20, szombat
Konrád, Tivadar napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Harmadik Parola napok a Civil Udvarban

 
 
2015-07-20 11:11:08 | Frissítve: 2015-07-21 10:51:37 | |
 
 
Sikeresen zárult a 3. PÁRNA is, ahol idén a zenei fellépők mellett a sport is hangsúlyos volt. A délutáni programok változatlanul a Civil Udvarban kaptak helyet, a koncertek helyszínéül pedig a pince klub szolgált.


 


 

A fesztivált Muraközi István nyitotta meg július 10-én, pénteken délután. Az önkormányzatnak fontos, hogy olyan programok töltsék meg a Civil Udvart, melyek a fiatalok számára tartalmas szórakozást kínálnak, biztonságos és kultúrált környezetben – mondta a polgármester. A városvezető hozzátette: „Úgy gondoljuk, hogy mind a sport mind a zene érdekli a fiatalokat, van igény is rá, és itt kellő kultúrált körülmények között tudnak hódolni a szenvedélyüknek.” 

A főszervező csapat egyik tagja volt Szőke Richárd is, aki hamarosan átveszi a Parola Közhasznú Egyesület vezetését. A jövővel kapcsolatban úgy fogalmazott, szeretné visszahozni azt a „parolás mentalitást”, ami akkor volt jellemző, amikor öt évvel ezelőtt csatlakozott az egyesülethez. Szeretné, ha továbbra is egy igazi parolás összetartó csapat alakulna ki. 

A Parola Napok (PÁRNA) először 2013-ban mozgatta meg a fiatalokat. Az elsőre még tanuló pénzként tekintenek a szervezők, a tavalyi viszont már nagyobb volumenű volt, hiszen szabadtéren, nevesebb előadókkal és színesebb programokkal várták az érdeklődőket.

„Idén szerettük volna visszahozni a legelső PÁRNA hangulatát, tehát kicsit undergroundabb, a parolás értelmezésünk szerint is burkoltabban, kicsit visszafogottabb fesztivált szervezni.” – fogalmazott Szőke Richárd. Ennek megfelelően ebben az évben több hangsúlyt fektettek a sportra, illetve a metál és rap műfajok kaptak még főbb szerepeket. A rendezvény két napja alatt délutánonként lazább programokon vehettek részt a kilátogatók: kosárlabda, extrémsport bemutató, Slam Poetry, papírrepülő verseny, esténként pedig helyi és környékbeli zenekarok léptek a pince klub színpadára. Pénteken az Emma Undressed és a Pit of Saron, szombaton pedig PlanMan, BetterthanEver és a Replace My Heart dalaira bulizhattak. A pince klubban több helyi zenekar is lehetőséget kapott és a szervezők szerint idén is sikeresen zárult, hiszen sok fiatalt szólított meg a harmadik Parola Napok.  



 
Címkék:



 
Kapcsolódó képgaléria:




 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS