2024. április. 24, szerda
György napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Megyei közfoglalkoztatási kiállítás

 
 
2017-09-19 09:08:11 | |
 
 
38 település, 5 szociális szövetkezet mutatta meg az általuk készített termékeket, portékákat a "Helyi Értékek Startja" a Berettyóújfalu Város Önkormányzata és a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal szervezésében megrendezett Megyei Közfoglalkoztatási Kiállításon a Szent István téren.


 


 

A szeptember 8-i rendezvény ünnepélyes megnyitóján a térség országgyűlési képviselője, városunk polgármestere és a Berettyóújfalui Járási Hivatal vezetője mellett Réthy Pál a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási főosztályának vezetője is köszöntötte a résztvevőket.  A térség számára nagyon fontos a mai nappal is bizonyítottan sikeres közfoglalkoztatási program. Többek között erről is beszélt dr. Vitányi István országgyűlési képviselő. A megyei közfoglalkoztatási adatokat áttekintve Pálfi Anikó, a Berettyóújfalui Járási Hivatal vezetője azt mondta, 19 ezer fő vesz részt ebben a programban, 79 településen tízezer közfoglalkoztatott dolgozik. Muraközi István köszöntőjében úgy fogalmazott: a Szent István tér egy olyan seregszemlének a helyszíne, ahol a közfoglalkoztatás értékeit, a dolgos hétköznapok eredményeit lehet megtekinteni. Réthy Pál, főosztályvezető hangsúlyozta: a hét évvel ezelőtt indult új programmal létrehozott rendszer átmeneti lehetőség, illetve a munkára való szocializálásban is jelentős szerepe van. A tendencia is ez: 36 ezerrel csökkent a közfoglalkoztatottak száma, ők a gazdasági szférában találtak munkára.

A nap folyamán a majdcsak félszáz faházban bemutatott helyi értékeken túl a színpad is a térség kulturális csoportjainak adott lehetőséget műsorszámaik bemutatására. Néptánc, népzene, moderntánc, szóló és csoportos énekek, hagyományőrző egyesületek műsorszámai tették teljessé a megyei közfoglalkoztatási kiállítást.

A nap a finom és jellegzetes helyi ízek és szakácsok alkotási nélkül nem lett volna teljes, tehát főzőverseny is volt. A 11 csapat közül a zsűri a szerepi struccpörköltet ítélte a legjobbnak. Ezen a napon a nagyhegyesi levendulás tárgyaktól a nagyrábéi papírfonáson át a magyarhomorogi zakuszkáig vagy a furtai hímzésig szinte mindent megismerhettek az érdeklődők, ami megyénkben a helyi közmunka programban több ezer szorgos kéz által előállított érték.



 
Címkék:



 
Kapcsolódó képgaléria:




 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS