2024. április. 29, hétfő
Péter napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Döntések az óév utolsó képviselő-testületi ülésén

 
 
2024-01-29 12:14:17 |
 
 
Tizenhat napirendi pont várt megtárgyalásra az óév utolsó képviselő-testületi ülésén. December 14-én döntés született a Berettyó Kulturális Központ alapító okiratának módosításáról, a Berettyóújfalui Médiacentrum Kft. megalapításáról, illetve az önkormányzati dolgozók esetében béremelésről.


 


 

Elsőként a Berettyóújfalui Médiacentrum Kft. megalapításáról szóló előterjesztést tárgyalta a testület. Jelenleg a Berettyó Kulturális Központ egységeként működik a médiacsoport, mely biztosítja a folyamatos helyi médiaszolgáltatást a Berettyó Televízió működtetésével és a Bihari Hírlap rendszeres megjelentetésével. Kállai Irén a központ igazgatója az ülésen elmondta, már hónapokkal ezelőtt vizsgálták annak lehetőségét, hogy milyen módon tudna még hatékonyabban működni a médiacsoport, mert meglátása szerint, egy közgyűjteményi, közművelődési intézmény keretei már nem a legmegfelelőbb forma a jövőben.

Szakmai alapokon nyugvó és a BKK és a médiacsoport részéről is elfogadott, egyeztetett előterjesztés készült el – emelte ki Kogyilla Zsolt az ülésen. A médiacsoport szakmai vezetője hozzátette, a helyi médiaszolgáltatásra egységes szakmai és gazdasági irányítású cég formájában nyílik lehetőség. A médiavállalkozás stratégiájának hangsúlyos elemei a megvalósítandó technikai és tartalmi fejlesztések, amelyek nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy mint helyi médiaszolgáltató a kor igényeihez igazodva betöltse szerepét a Berettyó Televízió, a Bihari Hírlap és azok digitális felületei.

A Berettyóújfalui Médiacentrum Kft. megalapításáról szóló előterjesztéshez tartozó határozati javaslatokat három tartózkodás mellett fogadta el a képviselő-testület.

A Berettyó Kulturális Központ alapító okiratának módosítását is elfogadták a jelenlévők, mely szerint a Tourinform Iroda, és a  médiaszolgáltatással kapcsolatos feladatok megszűnnek, illetve a központ székhelye a művelődési házba kerül át.

A Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde alapító dokumentuma is módosításra került. A törvényi háttér változása okán az intézményben foglalkoztatottak közalkalmazotti jogviszonya a pedagógusok új életpályájáról szóló törvény szerinti köznevelési foglalkoztatotti jogviszonnyá alakul át.

2023. december 1-től azon önkormányzati dolgozók, köztisztviselők, vagy munkaviszonyban állók esetében, akiket a minimálbér és a garantált bérminimum emelése nem érint, egységesen 15%-os illetmény, illetve béremelést javasolt előterjesztésében a polgármester. A határozati javaslatot egybehangzó igennel támogatták a képviselők.

Újabb egy évre kötött szerződést az önkormányzat a kóbor állatok befogása és ebrendészeti tevékenység ellátására a Berettyóújfalui Kóbor Mancsok Állatvédő Egyesülettel. A napirend és az egyesület által végzett közösségi tevékenység kapcsán elhangzott, az itt élők számára is érezhetően jól végzik munkájukat.

Egy nem szavazat és egy tartózkodás mellett fogadta el a testület, a városban menetrendszerinti buszjáratot üzemeltető N-R-A Busz Kft. többlettámogatás iránti kérelmét. Ez alapján havonta 260 ezer forint plusz finanszírozást nyújt az önkormányzat a megemelkedett működési költségekhez.

A „Belterületi utak fejlesztése Berettyóújfaluban” elnevezésű projektek tervezési feladatainak tárgyában új eljárást bonyolít le az önkormányzat. A korábban elkészült és aktualizált tervezői költségbecslés alapján a kivitelezés bekerülési költsége kevesebb, mint a projekt tervezési időszakában előbecsült költségek, és felmerült annak lehetősége is, hogy több utcára is kiterjeszthetnénk a tervezési feladatokat, mint az eredetileg betervezett 8 utca. Az ülésen elhangzott az új műszaki tartalom mellett 22 utca aszfaltozása valósulhat meg. Az új utcák kiválasztását ismét az önkormányzati képviselők igényei alapján határozták meg. Muraközi István azt mondta, minél hamarabb szeretnék lebonyolítani a tervezéssel kapcsolatos eljárásokat, és ezt követően ugyancsak közbeszerzés alapján kiválasztani a kivitelező vállalkozást.

Az ülés végén a polgármesteri hivatal egyik dolgozóját köszöntötték. Körtvélyesi Viktor elmondta, Kovács Lászlóné igazgatási irodavezető jövő év elején nyugdíjba vonul. Munkáját mindig az alaposság, határozottság, rugalmasság és türelem jellemzi. Az igazgatási irodát 1999 szeptemberétől vezette. A jegyző ebből az alkalomból köszöntötte és köszönte meg munkáját.



 
Címkék:



 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS