2024. május. 2, csütörtök
Zsigmond napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Jubilált a Bihari Számadó Napok

 
 
2023-11-13 11:02:43 |
 
 
Idén már 25. alkalommal szervezték meg Berettyóújfalu és a térség egyik legkiemelkedőbb eseményét, a Bihari Számadó Napokat.


 


 

A kétnapos program a Kálvin téren a helyi iparosok és kereskedők hősi halottainak emléket állító tábla koszorúzásával kezdődött, majd a Kabos Endre Városi Sportcsarnokban folytatódott. A bihari térségben élő vállalkozók látványos seregszemléjén Halász János, a Városok, Falvak Szövetségének elnöke úgy fogalmazott: mi, magyarok a közösségi élményeket megélő nemzet vagyunk.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara (HBKIK) főtitkára, Dr. Skultéti Éva azt mondta, még napjainkban is komoly létjogosultsága van a Bihari Számadó Napoknak.

„Nagyon nehéz évek vannak a magyar agrárium mögött, és valószínűleg kemény esztendők várnak ezután is rá” – erről már Dr. B. Csák István, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Hajdú-Bihar Vármegyei Szervezetének vidékfejlesztésért felelős alelnöke beszélt a jelenlévőknek.

A Hajdú-Bihar vármegyei önkormányzat közgyűlésének alelnöke, Bulcsu László köszöntőjében hangsúlyozta: Trianon óta Berettyóújfalu felvállalja Csonka-Bihar hazánkban maradt részének fejlesztését, megtartását és integrációját, ami jól példázza azt, hogy a település nem hagyta magára Bihart.

Demian Zsolt, Margitta alpolgármestere arról szólt, az elmúlt időszakban több olyan programon is részt vettek városunkban, melyeket a saját településükön is meg szeretnének honosítani a jövőben.

Az idei Bihari Számadó Napok díszvendége Gyula városa volt. A település polgármestere megtisztelőnek nevezte a felkérést, hozzátéve, sok projektben dolgoznak együtt Berettyóújfaluval. Dr. Görgényi Ernőt arról kérdeztük, milyen értékekre tud támaszkodni a Békés vármegyei település.

Muraközi István kiemelte: igen komoly eredmény az a 25 esztendő, amit a Bihari Számadó Napok eddig megélt.

Győrfi Sándor, a Hajdú-Bihar Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara (HBKIK) Berettyóújfalui Szervezete elnökének programot megnyitó beszédében elhangzott: a Bihari Számadó Napok a számadás tradíciójára épülő esemény.

A rendezvényen most is a Nyíri István-díjat adták át először, amely az egyes gazdasági szervezetek érdekén túlmutató, a város és térsége gazdaságának egészét szolgáló tevékenység elismerése. A díjat ebben az évben Tóth László, az Express Hűtéstechnikai Szerviz Kft. ügyvezető igazgatója, a Bihari Vállalkozók Baráti Társaságának alapítója vehette át, aki kiemelt feladatának tartja az egészségügy mellett a gyermekek oktatásának támogatását.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Különdíjával Suta Gergő ős- és kistermelőt jutalmazták, akitől megtudtuk, egyáltalán nem számított az elismerésre.

Vásárdíj kategóriában harmadik helyen Pocsaj Nagyközség Önkormányzata, másodikon Mayer András kistermelő végzett.

Termékdíj kategóriában a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Farkas Richárd, a másodikra Szatmáriné Tóth Emese állhatott fel.

A legszebb önkormányzati stand különdíját Gyula Város Önkormányzata érdemelte ki. A Bihari Számadó Napokon a vásáron kívül ezúttal is szakmai előadások várták a látogatókat, de látványos kulturális műsorszámokból sem volt hiány az október 13-án és 14-én megtartott programon.



 
Címkék:



 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS