2024. április. 30, kedd
Katalin, Kitti napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Képviselő-testületi ülés szeptember végén

 
 
2023-10-30 11:12:57 |
 
 
Két jelentős pályázat benyújtása, energiatakarékossági intézkedési terv elfogadása, többek között ezekről született döntés a szeptember végi képviselő-testületi ülésen.


 


 

Az ülés elején a polgármester a Vasút utca közvilágítás kialakításának ügyéről tájékoztatta a képviselőket. Muraközi István elmondta, a Magyar Államvasutak Zrt. tulajdonában áll az út, és a vezetőkkel folytatott tárgyaláson kiderült, hogy a MÁV szándéka szerint azon vagyonelemeket, amelyek nem közvetlenül az üzemelést szolgálják, azt átadnák az érintett önkormányzatoknak, de a közvilágítás kialakítására saját forrásuk nem áll rendelkezésre. Jelenleg azt a lehetőséget vizsgálják, hogy a vasút fejlesztési forrás tartalék keretének terhére próbálják megvalósítani.

Két pályázat benyújtásáról is döntöttek a jelenlévők. Az Interreg Program felhívására nyújt be projektjavaslatot Érmihályfalva önkormányzatával együtt a város. Berettyóújfalu részéről a Polgármesteri Hivatal épületében a jelenleg házasságkötő teremként funkcionáló helyiség multifunkciós térré alakulna és megtörténne az akadálymentesítése is. Közös tevékenységként pedig programok, rendezvények, tapasztalatcserék is megvalósulnának.

A projektben az önkormányzat a 172.500 eurós összköltséghez 5%-os, 8 625 eurós saját forrást biztosít.

Ugyancsak az Interreg Programban, az egyészségügyi ellátást érintő pályázatot nyújt be a város a nagyváradi kórház partnerségével. A Nagyváradi Városháza egy MRI készüléket szerezne be, míg Berettyóújfalu részéről a tervezett eszközbeszerzés az egészségügyi alapellátást hivatott modernizálni, a város gyermekorvosi és fogászati ellátáshoz kapcsolódik. A panoráma röntgen beszerzése nagy előrelépést jelentene a fogászati ellátás számára.

A 750.000 eurós összköltségű projekt ugyancsak 5%-os önkormányzati önerővel valósulna meg. A képviselők egybehangzó igennel támogatták mindkét pályázat benyújtását.

Az önkormányzat idei első félévi gazdálkodásáról szóló napirend tárgyalásakor elhangzott, az év első hat hónapjában kiegyensúlyozott volt a gazdálkodás. A működési bevételek és kiadások teljes egyensúlyban voltak, és 50%-hoz közelítően teljesültek.

Energiatakarékossági intézkedési tervet is elfogadott a testület. Muraközi István elmondta, a közelgő fűtési időszakra tekintettel szükséges ismételten meghatározni az energiafelhasználás terén azokat a főbb pontokat, melyek alkalmazásával, betartásával a még mindig magas energiaárak költségvetést érintő hatása tompítható. A határozati javaslatban szereplő intézkedési terv az önkormányzat intézményei, valamint gazdasági társaságai javaslatainak figyelembe vételével készült el.



 
Címkék:



 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS