2024. május. 18, szombat
Erik napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Egészségmegőrzést és kikapcsolódást kínál a megújult termálliget

 
 
2023-06-13 13:36:57 |
 
 
Egy több mint három és fél milliárd forintos beruházás ért a végéhez június 1-jén. A nyarat így Berettyóújfalu egy álom megvalósulásával, a Bihar Termálliget Strand és Termálfürdő ünnepélyes átadójával nyitotta.


 


 

A fejlesztés hárommilliárd forint állami támogatásból, több mint 255 millió forint önkormányzati önerőből, illetve – az euró árfolyamától függő – közel 326 millió forintnyi ROHU-s forrásból valósult meg. A medencecsarnok épülete megújult, továbbá 512 m2-nyi alapterülettel bővült. Az uszodatér földszintjén egy új termálmedence és egy tanmedence, valamint korszerűsített öltözőblokkok várják a látogatókat. A medencecsarnok wellness blokkja finn és infraszaunákkal, gőz-, és sókabinnal, merülő medencével, illetve zuhanyokkal gyarapodott.

Az emeleten mostantól egy gyógyászati részleg is várja a gyógyulni, valamint a feltöltődni vágyókat. A járóbeteg-szakellátás keretében fizioterápiás kezelések, mágnesterápia, egyéni és csoportos gyógytorna, gyógymasszázs, balneoterápiás, hidroterápiás – mint például – tangentoros, rekeszes galván, szénsavas kádfürdő, illetve iszapkezelés, víz alatti torna, továbbá súlyfürdő kínál rehabilitációs lehetőséget. A gyógyászati központ ezenkívül nappali szanatóriumi ellátást is biztosít.

A térség számára is jelentős beruházás ünnepélyes átadóját hajdúsági tánc színesítette.

Az átadó résztvevőit Muraközi István köszöntötte. Hangsúlyozta, Berettyóújfalu Magyarország Kormányában olyan szövetségesekre lelt, akik érdemesnek találták városunkat az anyagi támogatásra. A polgármester kiemelte, hisz abban, hogy a fürdőberuházás egész Bihart új szintre emeli, településünk pedig a turisztikai térképre is felkerül – köszönhetően a megvalósult álomnak.

Dr. Vitányi István 25 éve országgyűlési képviselő. Ez idő alatt – mint köszöntőjében elmondta – ekkora várakozás egy beruházást sem előzött meg. Arról is beszélt, a fejlesztést Lázár János közbenjárása is segítette, több forrásból teremtették elő a szükséges költségeket.

Berettyóújfalu fejlődése érdekében a turizmus a megoldás – hangsúlyozta Dr. Vitányi István, aki a vidék aránytalan fejlődéséről is beszélt.

Bihar unikális, hiszen nem csak álmodik, de meg is valósítja terveit – kezdte köszöntőjét Pajna Zoltán. A Hajdú-Bihar Vármegyei Közgyűlés elnöke ezt követően a hazai fürdőkkel kapcsolatos statisztikai adatokat ismertetette.

Pajna Zoltán arra is felhívta a figyelmet, a ROHU-s pályázatok 170 ezer eurót biztosítanak eszközfejlesztésre, ami további előnyös szolgáltatásokat kínál.

Ünnepi beszédet Lázár János mondott, aki hangsúlyozta, a továbbiakban is biztosítja együttműködési szándékát. Az építési és közlekedési miniszter arra is felhívta a figyelmet, választókerületének helyzete hasonló Hajdú-Bihar vármegye 4-es választókerületéhez.

A miniszter a termálfürdő fejlesztése kapcsán úgy fogalmazott, a beruházás célszerű és hatékony.

Az ünnepi beszédet a felújított és kibővített épület megáldása követte.

A több mint három és fél milliárdos fejlesztés célja az egészségmegőrzés, illetve a szabadidős szórakozás és kikapcsolódás biztosítása az év teljes időszakában.



 
Címkék:



 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS