2024. május. 18, szombat
Erik napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Koszorúzás és kitüntetések átadása a város napján

 
 
2023-06-06 11:52:07 |
 
 
Az immár 15 éves hagyományt követve Báthory Gábor szobránál kezdődött a május 23-i város napi ünnepség. Az emlékműnél Berettyóújfalu betelepítésére, valamint a jeles napra emlékeztek.


 


 

Az erdélyi fejedelem előtt tisztelegve az emlékműnél koszorúkat helyeztek el.

A város napi rendezvények a szokásokhoz híven ünnepi képviselő-testületi üléssel folytatódtak a Nadányi Zoltán Művelődési Házban. Berettyóújfalu Város Önkormányzata nevében az alkalmon megjelent vendégeket, illetve a kitüntetetteket Muraközi István köszöntötte. A polgármester az 1608. május 23-i jeles nap mellett a város napjához kötődő változatos rendezvénysorozatról beszélt.

Az ünnepi alkalom résztvevőit Sas Marcel is köszöntötte. Testvérvárosunk, Margitta polgármestere a két település közötti politikai, valamint etnikai hovatartozástól független kapcsolatok ápolásáról szólt.

Pajna Zoltán ünnepi beszédében kiemelte, a Margittát, illetve Berettyóújfalut összekötő kapcsolat egy méltó közös jövő megvalósítását tükrözi. A Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke emellett a múltra is visszatekintett, egészen a 17. század elejéig, városunk megalapításáig.

A köszöntőket, valamint az ünnepi beszédeket követően azokról a jeles polgárokról emlékeztek meg, akik az elmúlt évben távoztak el örökre Berettyóújfalu közösségéből.

Az ünnepi alkalmon a városi kitüntetéseket, elismeréseket is átadták. Berettyóújfalu Város Önkormányzata idén összesen 15 díjat, elismerő oklevelet ítélt oda.

A város napi ünnepélyt a Báthory Gábor-díj kitüntetéssel elismert Dr. Muraközi Zoltán beszéde zárta. A Gróf Tisza István Kórház főigazgatója a kitüntetettek nevében mondott köszönetet a díjak odaítélése kapcsán.



 
Címkék:



 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS