2024. május. 18, szombat
Erik napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Betekintés a sürgősségi betegellátásba

 
 
2023-06-06 11:47:28 |
 
 
Hogyan történik a gyermekek újraélesztése, milyen betegségek, illetve problémák igényelnek sürgősségi ellátást. Ilyen hasznos információkat tudhattak meg a lakossági sürgősségi napon.


 


 

A rendezvény apropóját a május 27-i sürgősségi betegellátás világnapja adta. A Gróf Tisza István Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának célja a lakosság tájékoztatása volt.

Az alkalom résztvevőit Muraközi István köszöntötte, aki úgy fogalmazott, a sürgősségi nap lényege, hogy a lakosság más szemszögből is megismerhesse az SBO-t és annak dolgozóit. A polgármester arról is beszélt, a rendezvény emellett további hasznos ismerettel szolgált – köszönhetően az Egészségfejlesztési Irodának.

Dr. Muraközi Zoltán köszöntőjében elmondta, a lakossági sürgősségi nap olyan információkkal szolgált, melyek egészségügyi probléma esetén bárkinek hasznosak lehetnek. A Gróf Tisza István Kórház főigazgatója azt is kiemelte, az intézmény nyáron új fenntartóhoz kerül, emiatt többek között az ügyeleti rendszer is megváltozik. A betegeket ezért tájékoztatók révén szeretnék segíteni, hogy szükség esetén tudják, melyik osztályt vagy szakrendelést keressék fel.

A sürgősségi osztályon 20 percenként egy új pácienst látnak el – derült ki Dr. Válint Andrea előadásából. Az osztályvezető főorvos hangsúlyozta, ez jelentős mentális megterhelést jelent.

Az osztályvezető főorvos – érdekességekkel színesített – előadásában a sürgősségi ellátással kapcsolatos tévhiteket, illetve a valóságot mutatta be. Prezentálásként egy rövidfilmet is láthatott a közönség. Az oktató jellegű, fiktív felvételben az SBO dolgozói egy kritikus állapotú beteg ellátásába engedtek bepillantást.

A délután során interaktív állomások is várták az érdeklődőket. Többek között csecsemő, gyermek és felnőtt újraélesztést, valamint elsősegélynyújtást tanulhattak. A standoknál játékos formában a sürgősségi állapotokkal, a TRIAGE betegosztályozási rendszerrel, valamint a „házipatika” fő elemeivel is megismerkedhettek. Az Egészségfejlesztési Iroda tanácsadással, illetve vércukor és vérnyomás méréssel tette teljessé az első sürgősségi nap programját.



 
Címkék:



 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS