2024. április. 24, szerda
György napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Konferencia a régió leggyakoribb betegségeiről

 
 
2023-05-22 13:15:54 |
 
 
Újabb egészségügyi konferenciának adott otthont a Makk Kálmán Mozi. Ezúttal Északkelet-Magyarország belgyógyászai értekeztek. A tudományos találkozó előadásai a belgyógyászat, illetve az onkológiai betegellátás köré épültek. Az Észak-alföldi régióban ugyanis a kardiovaszkuláris, valamint az onkológiai megbetegedések a vezető halálokok.


 


 

A konferenciát évente kétszer, különböző településeken szervezik meg. A tavaszi alkalom résztvevőit Prof. Dr. Paragh György köszöntötte, aki kiemelte, a kardiovaszkuláris és az onkológiai betegségek korai felismerése, illetve a túlélési aranyok a nyugat-európai országokhoz képest igen rosszak. A Magyar Belgyógyász Társaság Északkelet-Magyarországi Szakcsoportjának elnöke hozzátette, a találkozón a megelőzés, valamint a hatékony kezelés áll a középpontban.

Az egészségügyi rendezvényt megnyitó Dr. Vitányi István hangsúlyozta, a Gróf Tisza István Kórház Berettyóújfalu egyik büszkesége, ahol mindig színvonalas ellátásban részesült. Az országgyűlési képviselő városunk értékei között említette továbbá a Zsinagóga Kultúrteret, valamint a herpályi Csonkatornyot is. A belgyógyászat képviselőit arra biztatta, a szakmai tanácskozást követően fedezzék fel gyarapodó településünk értékeit.

Muraközi István köszöntőjében arról beszélt, a Gróf Tisza István Kórház 1928 óta szolgálja az itt élőket. Ez idő alatt – mint mondta – az intézmény neve többször változott. A gyógyítás mint cél, valamint az áldozatos szakmai munka azonban – a korábbi évtizedekhez hasonlóan – a jövőben is jellemzi majd a kórházat. Berettyóújfalu polgármestere azt is kiemelte, a betegségek leküzdése helyett az egészségmegőrzésre kellene törekedni. Mint fogalmazott, ehhez járulhat hozzá a közeljövőben elkészülő Bihar Termálliget gyógyászati része. A polgármester azt is hozzátette, ha viszont már kórházi beavatkozásra van szükség, fontos hogy felkészült szakemberek gondoskodjanak a betegekről, amihez nagyban hozzájárul a tudományos találkozó.

A belgyógyászati konferencia résztvevőit Dr. Muraközi Zoltán, a Gróf Tisza István Kórház főigazgatója, valamint Dr. Gyenes István is köszöntötte. Az osztályvezető főorvos többek között az alkalom témakörének okáról is beszélt.

 

Az előadásokban a régióban előforduló leggyakoribb onkológiai betegségek rizikóit, diagnosztikus, illetve terápiás lehetőségeit elismert szakemberek mutatták be. Így elősegítve a hatékony diagnosztikát és kezelést.

A szakmai napot fakultatív program zárta. A találkozó résztvevői többek között a Bihari Múzeumba, valamint a Zsinagóga Kultúrtérbe látogathattak el.



 
Címkék:



 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS