2024. április. 25, csütörtök
Márk napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Döntések az óév utolsó képviselő-testületi ülésén

 
 
2023-01-23 12:44:55 |
 
 
December 22-én tartották az óév utolsó képviselő-testületi ülését a városházán. Döntés született többek között a III. számú gyermekorvosi körzet további működtetéséről, két közbeszerzési eljárásban is eredményt hirdettek, és tárgyaltak az ipari parkot érintő villamosenergia rendszeréről.


 


 

Az első napirend a berettyóújfalui 09009 5006-os számú gyermekorvosi praxis további működtetéséről szólt. Korábban Dr. Kin Ágnes látta el a körzetet, majd nyugdíjba vonulását követően helyettesítés útján oldotta meg az önkormányzat a praxis működtetését. Ezekben a hónapokban már előzetes tárgyalásokat folytattak Dr. Varga-Csizmadia Enikővel, a praxis tulajdonjog átvételéről, és vállalkozó háziorvosként történő működtetéséről. Ennek egyik fontos feltétele is teljesült, 2022 novemberében a doktornő sikeres csecsemő- és gyermekgyógyász szakvizsgát tett. Az előterjesztés szerint az átvétellel járó határidők okán Dr. Varga-Csizmadia Enikő legkorábban 2023. március 1-től veheti át a praxist, az év első két hónapjában helyettesítőként vállalja heti teljes munkaidőben a körzet orvosi feladatait.

Az ülésen elhangzott, Dr. Varga-Csizmadia Enikő 2013-ban szerzett orvosi diplomát Summa Cum Laude minősítéssel, jelenleg egy miskolci megyei kórház gyermekegészségügyi központjában dolgozik, ahol sikeres szakvizsgát is tett.

A Magyar Posta Zrt. megtakarítási intézkedéseinek részeként a berettyószentmártoni postafiók ideiglenes bezárásáról döntött 2022. november közepén. A döntés rendkívül hátrányosan érintette a berettyószentmártoni városrész lakóit, az önkormányzat tárgyalást kezdeményezett a Zrt. vezetőivel. Ennek eredményeként egy szerződéstervezet született, mely szerint az újranyitást abban az esetben tudják vállalni, ha az önkormányzat évi 8,5 millió forinttal hozzájárul a költségihez. A képviselők hosszasan tárgyaltak a napirendről, egyetértve abban, hogy szükség van a postai szolgáltatásokra a városrészen, jelezve azt a véleményüket is, hogy jelentős összegről van szó.

A képviselők végül valamennyien megszavazták az előterjesztést, így 2023 januárjában újranyithat a berettyószentmártoni kirendeltség.

A piac területén épülő bemutatótér és agrárképzési központ ROHU pályázatához kapcsolódó közbeszerzési eljárás eredményét is megállapították az ülésen. A nyílt eljárásra két vállalkozás tett ajánlatot.

A névszerinti szavazáson a jelenlévő tíz képviselő elfogadta a javaslatban szereplő eredményt, így tehát a legkedvezőbb ajánlatot nyújtó Labert Hungary Kft. végezheti a piac fejlesztési munkáit.

A strand és uszoda fejlesztéshez kapcsolódó eszköz-beszerzés megismételt közbeszerzési eljárása ezúttal eredményes volt, a két részajánlatra érvényes ajánlatok érkeztek, így az elfogadott határozat szerint elkezdődhetnek a rehabilitációs mozgásterápiás és gyógytorna eszközök beszerzése.

Egy időben és terjedelmében is jelentős előterjesztésről is tárgyaltak a képviselők. A 29 oldalas dokumentum 13 évvel ezelőtti „történeti” áttekintéssel kezdődik. 2008-ban egy bírósági eljárás eredményeként a város tulajdonába került a Széchenyi utcai ipari park villamos energia rendszere, transzformátor állomásokkal és kábelhálózattal. Az előterjesztés szerint az önkormányzat ennek üzemeltetésével – 2009-ben és 2010-ben határozott idejű szerződés keretében – a Mezei-Vill Kft-t bízta meg. A Mezei-Vill Kft. 2022 május végén egy elszámolást küldött meg a város részére, melyben az elmúlt tíz év üzemeltetési és karbantartási munkáinak díját kérik az önkormányzattól. Ezt követően egy hosszú levelezés indult a cég és az önkormányzat között. Utóbbi álláspontja szerint jogviszony nem állt fent, semmilyen jelzés, vagy írásbeli megkeresés nem történt az elmúlt több mint tíz évben, ezért a követelés kifizetését elutasítja. 2022 november végén a Mezei-Vill Kft. jelezte az önkormányzat felé, hogy a továbbiakban nem végzi a hálózat üzemeltetését, december 31-i nappal megszünteti. Ez azért is fontos, mert az ipari parkban számos vállalkozás működik, a hivatásos tűzoltó parancsnokság is, akiknek a villamos energia ellátása szűnne meg.

Elfogadásra került az a határozat is, mely szerint 2023. március 1-től a háziorvosi, a házi gyermekorvosi, a fogorvosi, valamint a védőnői egészségügyi alapfeladat ellátását kizárólag vállalkozókkal kötött szerződéssel biztosítja az önkormányzat. A szolgálati jogviszony nagyobb anyagi terhet jelent az önkormányzat számára, emellett a vállalkozó orvosok állami finanszírozása kedvezőbb.



 
Címkék:



 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS