2024. április. 19, péntek
Emma napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Modern orvosi eszközök javítják a kórházi ellátást

 
 
2022-11-22 12:38:59 |
 
 
Több mint 700 ezer eurónyi támogatásból modern orvosi eszközöket szerzett be a Gróf Tisza István Kórház. Az új eszközök a Központi Labor, a Központi Gyógyszertár, a Szülészet-Nőgyógyászati Osztály, valamint a Sürgősségi Osztály magas színvonalú működését segítik.


 


 

A határon átnyúló, INTERREG ROHU Program Nagyvárad, Hajdúböszörmény, illetve Berettyóújfalu partnerségében valósult meg. A pályázat teljes költségvetése a három településre vonatkozóan összesen hárommillió euró.

A projektzárón Dr. Vitányi István úgy fogalmazott, 25 éve országgyűlési képviselő, ez idő alatt a kórház mindig szívügye volt. Hangsúlyozta, az egészségügyi intézményben folyamatosan számottevő fejlesztések történtek. Az országgyűlési képviselő azt is kiemelte, az új eszközök beszerzése által legalább olyan minőségű kórházi ellátásra lesz lehetőség, mint akár Debrecenben. Mint mondta, bízik benne, a Gróf Tisza István Kórháznak nem csak a megyében, hanem az országban is jó híre lesz köszönhetően felszereltségének, illetve humánerőforrásának.

Muraközi István köszöntőjében elsősorban a kórház közel 200 éves működéséről beszélt: az intézmény elődje 1828-ban nyitotta meg kapuit, azóta az itt élők gyógyulását, gondozását szolgálja. A polgármester a Magyarország, illetve Románia között megvalósult projekt kapcsán kiemelte, örömteli, hogy a határ mindkét oldalán élő emberek számára javulhat az egészségügyi ellátás minősége. Muraközi István köszöntőjét azzal zárta, a beruházás a magas színvonalú szaktudással párosulva hozzájárulhat, hogy a Gróf Tisza István Kórház jelentős szerepet töltsön be Bihar életében.

A megvalósult pályázatról Dr. Muraközi Zoltán beszélt.

A pályázat jóvoltából a három településen, illetve vonzáskörzeteikben több százezer ember részesül magasabb szintű egészségügyi ellátásban.



 
Címkék:



 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS