2022. november. 30, szerda
András, Andor napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Módszerek, tanácsok egészségünk megőrzéséhez

 
 
2022-09-15 10:15:54 |
 
 
Ízletes és ráadásul természetes alapanyagokból, illetve fűszerekből készült desszerteket is megkóstolhattak azok, akik részt vettek az Egészséges életmód napon. A rendezvény süti sütő versenyére benevezett finomságokat a versenyzők az egészségtudatosság jegyében alkották meg. A program a finomságok mellett hasznos információkat is kínált.


 


 

A rendezvény fővédnöke, Muraközi István köszöntőjében kiemelte, az edukációs alkalom célja az egészséges életmódra való ösztönzés. Hozzátette, egészségünk megőrzése érdekében a rendszeres testmozgás mellett a helyes táplálkozásra is ügyelni kell. A polgármester mint mondta, ez ma már egyre könnyebb, hiszen évről évre szélesedik az olyan élelmiszertermékek repertoára, melyek nem csak egészségesek, de finomak is. A széleskörű tájékoztatás érdekében a rendezvényt – a májusi alkalomhoz hasonlóan – egészségmegőrző előadások, illetve újabb kiállítók színesítették.

A süteményeket szakmai zsűri bírálta, a győztesek értékes, a sütés-főzéshez elengedhetetlen konyhai eszközökkel gazdagodtak. A benevezett desszertek között egy olyan finomság is szerepelt, amely egy innovatív, praktikus robot séffel készült.

A délutánt kettő egészségmegőrző előadás tette teljessé.  Újhelyi Szende „Táplálkozás más szemmel” című előadásában kiemelte, az ultrafeldolgozott élelmiszerek helyett érdemes mediterrán étrendre váltani, illetve csökkenteni az ízfokozók, a glutén, a fruktóz és az állati eredetű tejtermékek fogyasztását. A dietetikus, táplálkozás szakértő azt is elmondta, a fehér lisztes kenyér negatív hatással van bélbaktériumaink színességére. Hangsúlyozta, a bélrendszer baktériumait gyermekkortól kezdve érdemes egyensúlyban tartani.

A helyes táplálkozás mellett a szűrővizsgálatok jelentőségéről is szó esett. Élesné Bedő Bernadett okleveles ápoló úgy fogalmazott, szükség van a népegészségügyi célú, célzott szűrővizsgálatokra, ugyanis a lakosság egészségi állapota igen rossz. Az Egészségfejlesztési Iroda munkatársa hangsúlyozta, a szűrések életet menthetnek, ezért mindenkit arra buzdít éljenek velük. Bizonyos népbetegségek szűrésére azonnal, az EFI standjánál lehetőség nyílt.

Aki meggyőződött róla, hogy vérnyomása, illetve vércukra rendben van, a többi standnál többek között gluténmentes termékek, vitaminok, természetes gyógymódok, valamint jóga fajták széles palettájával ismerkedhetett meg. 
Címkék: 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás: 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS