2024. április. 23, kedd
Béla napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Öt fúvószenekar mutatta be zenei tudását

 
 
2022-07-07 09:11:25 |
 
 
Öt fúvószenekar közös előadásában csendült fel a „Losonci induló” a II. Tankerületi Fúvószenekari Találkozón a Kabos Endre Városi Sportcsarnokban. A június 22-i rendezvény házigazdája és megálmodója a Berettyóújfalui Tankerületi Központ volt. A találkozón Püspökladány és Kisújszállás, Derecske, Csökmő, Hajdúszoboszló, valamint a helyi fúvószenekar tagjai cseréltek tapasztalatot.


 


 

A zenészeket és a közönséget Muraközi István köszöntötte, aki kiemelte, városunkban több évtizedre visszanyúló hagyománya van a zenetudásnak. Hangsúlyozta, Berettyóújfalu méltán lehet büszke nagy múltú zeneiskolájára és fúvószenekarára. A polgármester hozzátette, a zeneoktatás jelenléte erősíti a helyi identitást, gazdagítja a település kulturális életét és növeli annak vonzerejét. Muraközi István köszöntője végén a berettyóújfalui zeneiskola több évtizedes munkáját köszönte meg.
A fúvószenekari találkozót minden évben másik helyszínen rendezik meg, idén a megtisztelő feladatot városunk kapta, így az alkalom szakmai részéért Hegedűs Imre felelt.
 
A Derecskei Ifjúsági Fúvószenekar fő célja a zenei, közösségi nevelés, valamint a magyar fúvószenei hagyományok ápolása. A találkozóra a jól ismert dalok és kortárs zene mellett többek között az egyik legnépszerűbb filmzenével érkeztek.
 
Az 1996-ban alapított, többnyire kamaszokból, valamint fiatal felnőttekből és pedagógusokból álló Csökmői Ifjúsági Fúvószenekar a komolyzenei darabokon túl jól ismert nemzetközi slágereket, film és musical feldolgozásokat, illetve a fúvószenekarokra jellemző indulókat tűzte műsorára.
 
A kisújszállási Mellofon Fúvós Együttes és a püspökladányi Csenki Imre Művészeti Iskola Fúvószenekara 2005 óta működik együtt. A zenekarok repertoárját történelmi magyar indulók, latin zenék, filmzenék és örökzöld slágerek alkották.
 
A kiemelt arany minősítéssel rendelkező hajdúszoboszlói fúvószenekar repertoárja igen széles és egyedi volt, hiszen műsoruk nagy része a számukra készített átiratokból állt. 
 
A zenekarok önálló produkcióinak sorát az idén 55 éves helyi fúvószenekar zárta. Az együttes a több mint öt évtized alatt számtalan hazai és nemzetközi díjjal gazdagodott. A találkozón a zenekar tagjai többek között indulót, illetve népszerű dalok átiratait adták elő.
 


 
Címkék:



 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS