2024. április. 25, csütörtök
Márk napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Gépészeti és elektronikai szakmákban képzik közösen a diákokat

 
 
2021-09-14 11:41:16 |
 
 
Stratégiai együttműködési megállapodást kötött egymással a Krones Hungary Kft., a Berettyóújfalui és a Debreceni Szakképzési Centrum. A szerződés aláírásának eredményeképpen főleg gépészeti és elektronikai szakmákban, duális rendszerben képzik majd közösen a tanulókat.


 


 

A Krones Hungary Kft. a Krones AG első Németországon kívüli, európai egysége. A Krones AG főként ital és folyékony élelmiszeripari termékeket előállító cégek számára tervez, fejleszt, gyárt egyedi gépeket, gépsorokat, akár kulcsrakész üzemeket. A vállalat debreceni telephelyén a legújabb technológiával folyik az egyedi berendezések és rendszerek előállítása, elsősorban a vállalkozás európai partnerei számára.
A Krones Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Pascal Männche a szeptember 7-ei alkalmon úgy fogalmazott, a vállalat számára kiemelkedően fontosak a helyi együttműködések, hiszen nemcsak mint termelőegységük helyszíneként, hanem otthonukként is tekintenek Debrecenre és a régióra. Céljuk, hogy a jövőben még inkább integráns részei legyenek a város és környezete vérkeringésének. A jövőt pedig az oktatás és a fiatalság jelentik, akiknek tudása, illetve képzettsége kulcsszerepet játszik a város, az ország gazdasági potenciáljának még tovább javításában mind a közép-, mind pedig a felsőfokú képzés szintjén. Ezért döntött úgy a cég, hogy már meglévő partnerségeit hivatalossá teszi a szakképzési centrumokkal.
 
„Óriási az igény a szakképzett munkaerő iránt, és az a cég, amely nem foglalkozik a jövőjével, le fog maradni” – kezdte gondolatait Barcsa Lajos. Debrecen alpolgármestere szerint a stratégiai együttműködési megállapodás egy win-win szituáció mindenkinek. A Krones Hungary Kft. ezáltal bebiztosítja, hogy középtávon legyen elegendő munkaereje, a diákok sokat tanulnak a céges kultúráról, az adott területen konkrét igényeket tudnak kielégíteni a vállalatok vonatkozásában, és amint elvégzik az iskolát, azonnal el tudnak helyezkedni, míg a szakképzési centrumok rugalmasan és gyorsan képesek reagálni a munkaerőpiac kihívásaira. Mindezek mellett ez a kooperáció komoly jelentőséggel bír az egész bihari térség, köztük Berettyóújfalu számára is.
 
Az ünnepi alkalom – a stratégiai együttműködési megállapodás aláírását követően – gyárlátogatással ért véget.
 


 
Címkék:



 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS