2024. április. 20, szombat
Konrád, Tivadar napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Testületi ülés szeptember elején

 
 
2021-09-14 11:29:06 |
 
 
Rendeletalkotás, pályázat kiírása, támogatási igény benyújtása. Többek között ezekben a témákban tárgyaltak előterjesztéseket a képviselő-testület tagjai, a szeptember 2-án megtartott ülésükön.


 


 

Egy perces néma főhajtással emlékeztek meg az ülés elején az életének 94. évében elhunyt néhai gimnázium igazgatóról, a város díszpolgáráról Falucskai Jenőröl.
 
A Kormány javaslata alapján Magyarország Köztársasági Elnöke Magyar Ezüst Érdemkereszt
polgári tagozata kitüntetést adományozott Török Istvánné részére, amit 2021. augusztus 27-én
vehetett át a Pesti Vigadóban. A polgármester erről is szólt a napirendek tárgyalása előtt.
 
 
Nyugdíjba vonulása alkalmából a képvielső-testületi ülésen köszöntötték Dr.Gyökösné Dr. Kin Ágnes gyermekorvost, és Papp István Jánosné asszisztenst, akik több tíz évig végezték hivatásukat a gyermekek egészségének megőrzéséért és gyógyításáért. Ebből az alkalomból emléklapot adtak át részükre.
 
A polgármesteri jelentés kiegészítéseként elhangzott, a berettyószentmártoni városrészen elkezdődött a pénzautomata elhelyezésének kivitelezési munkája.
 
Az éjjel-nappal üzemelő ATM gépet a posta épületében, a Puskin út 48 szám alatt helyezik el. 
A Callis Energetika Zrt. 10 MW összteljesítményű naperőmű parkot építene a város külterületén. Ehhez a beruházáshoz szükség van a terület jelenlegi övezeti besorolásának, és a településrendezési eszközök módosítására. A 16 hektáros területen, a várhatóan másfél, két milliárd forintos beruházás részleteiről Sörös Péter, a társaság elnökségi tagja beszélt az ülésen.
 
 
Sörös Péter elmondta, tapasztalataik szerint az engedélyek beszerzése egy, másfél évet fog igényelni, ezután kezdődhet meg a napelem park építése. Az előterjesztésben lévő határozatok egyike arról szólt, hogy a testület a projekt helyszínét kiemelt fejlesztési területté nyilvánítsa, amely nagyban meggyorsítja a szabályozási elemek módosítását. A képviselők a szavazáskor valamennyi javaslatot egybehangzó igennel fogadtak el.
 
A megyei kormányhivatal három önkormányzati rendeletet vizsgált, ezek egyike a szociális és gyermekjóléti ellátások, valamint egyéb támogatások helyi szabályairól szóló rendelet volt. A megállapításuk szerint szükséges módosítások elvégzése helyett egy tartalmában ugyanolyan, de szerkezetében más új rendelet alkotását látta megfelelőnek a hivatal.
 
Még két rendeletet érintett a kormányhivatal vizsgálata, az intézményi térítési díjakról, valamint a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról szólót. Ezekben az esetekben technikai jellegű módosításokra volt szükség. A testület tagjai ezzel kapcsolatban valamennyi előterjesztést elfogadtak.
A város támogatási igényt nyújt be a belügyminiszter és a pénzügyminiszter által közösen kiírt pályázatra, mely az önkormányzatok rendkívüli támogatására ad lehetőséget.
 
Az önkormányzat pályázatot ír ki a város területén autóbusszal végzett, menetrend szerinti személyszállítás ellátására. A helyi járatot 2018-óta a jelenleg hatályos  szerződés szerint üzemelteti a jelenlegi vállalkozó, ez azonban idén december 31-én lejár, ezért van szükség a felhívás kiírására, melyre 60 nap áll rendelkezésre ajánlatot benyújtani.
 
A képviselők a pályázati felhívást és kiírást jóváhagyták. Támogatták azt a javaslatot is, mely alapján a 94 éves korában elhunyt Falucskai Jenő volt gimnázium igazgató emléke előtt a volt iskolája falán emléktábla elhelyezésével tisztelegjen. Az intézmény köztiszteletben állt volt igazgatója 1954-től 34 évig állt az intézmény élén.
 
Az emléktábla a jövő évben készülhet el és kerülhet fel az épület falára. A gimnázium és az önkormányzat közösen egyeztet az előkészületekről és a méltó emlékezésről.
 
Berettyóújfalu Város Önkormányzata Képviselő-testülete Falucskai Jenő volt középiskola igazgató emlékére a Berettyóújfalu, Kossuth u. 35. szám alatti gimnázium épület falán emléktáblát kíván elhelyezni.
 
Falucskai Jenő, az Arany János Gimnázium, Egészségügyi és Közgazdasági Szakközépiskola köztiszteletben állt volt igazgatója, aki 1954-ben történt kinevezésétől 34 évig állt az intézmény élén.
 


 
Címkék:



 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS