2024. május. 8, szerda
Mihály napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
A koronavírus elleni eddigi védekezés tapasztalatai - városi egyeztetés a Polgármesteri Kabinetirodán

 
 
2020-04-25 16:06:59 | Frissítve: 2020-04-25 16:07:54
 
 
Április 24-én egyeztetést tartottak a Polgármesteri Kabinetirodán. Az egyeztetésen részt vett Pálfi Anikó, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Berettyóújfalui Járási Hivatal vezetője, a Helyi Védelmi Bizottság elnöke, Dr. Tóth Ferenc rendőrezredes, a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság vezetője, Mazács Ferenc a Berettyóújfalui Polgárőr Egyesület elnöke, Vilistein Levente piacfelügyelő, Karalyos Krisztina, a BERÉPÓ Nonprofit Kft. ügyvezetője és Nagyné Székely Katalin, Berettyóújfalu város aljegyzője.


 


 

A megbeszélésen áttekintették a koronavírus elleni védekezés eddigi tapasztalatait és eredményeit. A jelenlévők úgy ítélték meg, hogy a berettyóújfalui emberek nagy többsége fegyelmezetten betartotta a kijárási korlátozás eddigi szabályait, és ennek eredményeként továbbra sincs tudomásuk koronavírus fertőzött betegről városunkban. Az eddigi tapasztalatok alapján azt a döntést hozta a polgármester, hogy érvényben maradnak az eddigi szabályok, nincs szükség az eddigi kijárási korlátozásnál szigorúbb szabályok bevezetésére Berettyóújfaluban. Mindenki egyetértett abban, hogy – mivel a járvány terjedése még nem állt meg – az eddigi szabályok betartása viszont nagyon fontos. Az egyeztetésről kiadott közleményben mindenkit arra kérnek, üzletekben, közterületeken viseljenek szájmaszkot.
Az egyeztetésen beszámolót hallgathattak meg Vilistein Levente piacfelügyelőtől a piacon bevezetett értékesítési szabályok tapasztalatairól. Bár növekedett a piacon árusítók és vásárlók száma az elmúlt napokban, továbbra is érvényben marad a piacon árusítható termékek köréről és a megváltozott időkorlátról hozott korábbi rendelkezés. Egyetértettek abban, hogy a piacon megnövekedett vásárlói létszám emelkedés nem hordoz magában nagyobb kockázatot, mint az egyéb üzletekben történő vásárlás, ráadásul itt az eladók és vevőik is szabad levegőn vannak, nem utolsó sorban minél több helyen tudnak vásárolni az emberek, úgy csökken az egy üzletben vásárló személyek száma.
Karalyos Krisztina, a BERÉPO ügyvezetője beszámolt az Idősek Otthonában (Fényes-ház) elvégzett ellenőrzés tapasztalatairól, valamint arról, hogy a Magyar Honvédség hamarosan elvégzi az otthon fertőtlenítését. Ezzel kapcsolatban az ügyvezető bemutatta a részletes intézkedési tervet, mert a fertőtlenítéskor nem tartózkodhat senki az épületben. Az egyeztetésről kiadott polgármesteri közleményben az is szerepelt, hogy jövő héten hétfőn végzik el a Gróf Tisza István Kórház munkatársai az otthon lakóinak és dolgozónak koronavírus tesztelését. Ennek eredményeiről természetesen tájékoztatják a város lakosságát.


 



 
Címkék:



 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS