2024. május. 2, csütörtök
Zsigmond napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Bezárt a strand, korlátozások a piacon

 
 
2020-03-17 10:57:08 | Frissítve: 2020-03-23 14:27:03 |
 
 
Muraközi István polgármester hétfőn sajtótájékoztatót tartott a veszélyhelyzet miatt bevezetett újabb intézkedésekről. A járvány terjedésének sebességét kívánják csökkenteni a soron következő intézkedésekkel.


 


 

 

 

Március 16-tól zárva tart a Bihar Termálliget, a piacon pedig szüneteltetik a mozgóárusítást, de az üzletek továbbra is nyitva tarthatnak. A korábbi döntések értelmében a bölcsődéket és óvodákat is bezárták, de azokat a gyerekeket, akiknek a felügyeletét nem tudják a szülők megoldani, ügyeleti rendszerben fogadják. Ezt március 16-án tizenegy gyermek szülei vették igénybe. Ezen a héten még biztosan a saját intézményükben kapnak helyet, amennyiben ez változik, jelezni fogják a szülők felé. Továbbra is biztosítanak napi egyszeri meleg étkezést az iskolás, óvodás gyermekek részére, ezt az intézmények konyhájáról ételhordóban elvihetik a szülők. A polgármester tájékoztatott, hogy a hivatal a járványveszély miatt felfüggeszti a rendkívüli települési támogatások iránti igények személyes benyújtását, elektronikus úton természetesen továbbra is lehetséges. Az eddig benyújtott kérelmek elbírálása folyamatban van. A Bihari Szociális Szolgáltató Központ megszüntette az ebédek helyben fogyasztását, így az idősek is csak elvitelre kérhetik az ételt. Az intézmény továbbra is gondoskodik a meleg ételről, melyet az igénylőknek házhoz szállítanak. Ez az intézkedés érinti Berettyóújfalut, Bakonszeget, Csökmőt, Furtát, Kismarját, Mezősast, Tépét, Zsákát. Az idősklubok látogatására nincs lehetőség, csökkentett üzemmódban oldják meg a nappali ellátást is, aminek az a célja, hogy az idősek otthon maradjanak és ezzel is óvják a 70 év felettiek egészségét. Mindennek ellenére elektronikusan és telefonon továbbra is állnak a rendelkezésükre. A fogyatékkal élő személyek részére szintén ügyeleti rendszerben oldják meg a nappali ellátást. A családsegítő és gyermekjóléti szolgáltatás esetében a személyes ügyfélfogadás csak előzetes telefonos egyeztetés után lehetséges, a 06-54-500-032 telefonszámon. A Fényes-házban és a Mátyás utcai bentlakásos intézményben látogatási tilalom van, és kizárólag a konyhai beszállítók léphetnek be az intézmények területére. Muraközi István kiemelte, hogy minden olyan esetben ahol az önkormányzat a fenntartó, illetve a munkáltató, ha a munkavállaló máshogy nem tudja megoldani gyermekének felügyeletét, távmunka keretein belül otthon maradhat. Hangsúlyozta, semmilyen hátránya nem származhat annak, aki gyermeket vállal és nevel. Mindenkit arra kérnek, ha nem szükséges ne mozduljanak ki otthonaikból, kerüljék a személyes találkozásokat! 



 
Címkék:



 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS