2024. április. 26, péntek
Ervin napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Közel hetven kiállító adott számot éves munkájáról

 
 
2019-11-18 14:20:25 |
 
 
Idén már huszonkettedik alkalommal tartották meg a Bihari Számadó Napokat, ahol közel hetven kiállító volt jelen termékeivel és szolgáltatásaival. A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és Berettyóújfalu Város Önkormányzata szervezésében megvalósuló kétnapos programnak ismét a Kabos Endre Városi Sportcsarnok szolgált helyszínül.


 


 

A november 8-ai megnyitón Bondár Sándor a kiállításon és vásáron résztvevőkről beszélt.
Bodó Sándor államtitkár a szellemi, szakmai iránykeresés és iránymutatás, a megerősítés, valamint a visszajelzés fontosságáról szólt.
Városunk alpolgármestere, Bónácz János elmondta, a Bihari Számadó Napok egy jó lehetőség arra, hogy a kereslet és a kínálat találkozni tudjon.
Szólláth Tibor úgy fogalmazott, jó azt látni, mennyit fejlődött az elmúlt években a bihari térség.
Skultéti Éva, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára már húsz éve részese valamilyen formában a számadó napoknak. Köszöntőjében a kiállítás fejlődéséről tett említést.
 
Ebben az évben is négy kategóriában adtak át elismeréseket a számadó napokon. A Nyíri István-díjat – amely a város és a térség gazdaságának egészét szolgáló tevékenység elismerése – ezúttal Nagy Lajos közgazdásztanár vehette át, aki nagy örömmel fogadta a kitüntetést.
 
A standok elkészítésének igényességét, szépségét is jutalmazták. A Vásárdíj harmadik helyén az ÉDES Egyesület, másodikon a Juhász Erzsébet Hagyományőrző Egyesület, az elsőn a BSZC Bocskai István Gimnáziuma végzett Biharkeresztesről.
 
Termékdíj kategóriában harmadik helyen Nagyné Gál Edina Renáta, másodikon Mezei István termékei végeztek. Az első helyezettnek járó elismerést a derecskei Fórián Díszüveg kapta.
 
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara különdíját Mayer András termékei érdemelték ki. Az elismerést a sajtkészítő mester felesége vette át.
 
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara termékdíját Tetétlen Községi Önkormányzata kapta homoktövis termékcsaládjáért. A homoktövis termés rendkívül gazdag természetes antioxidánsokban, így hozzájárulhat a szervezet védekezőképességének fokozásához. Tetétlenen különféle szirupokat, velőket, lekvárokat, szörpöket, dzsemeket, présleveket, homoktövis levélből készült termékeket és teát állítanak elő. A készítményekben sok az A-, C-, E-, K-, illetve a B-vitaminnak az összes fajtája, az omega-3 és 6 zsírsavak.
A kétnapos eseményt szakmai előadások és kulturális műsorok is színesítették.
 
November 9-én került sor a „Bihar Kincse” díj átadására. A felhívást elsőként 2017-ben írták ki. A nevezett pályaművekből a Berettyóújfalui Települési Értéktár Bizottság tagjai korábban már kiválasztottak és kiadtak 25 sorszámot, valamint a mostani eseményen alkotónként egy-egy oklevelet. A „Bihar Kincse” logóval ellátott munkák bekerültek abba a körbe, melyeket az önkormányzat felhasznál a városba érkező vendégek reprezentatív ajándékcsomagjainak összeállításához. A kiírás második köre december 14-ig tart, Berettyóújfalu önkormányzata és a helyi Települési Értéktár Bizottság a Tourinform irodába várja a kézműves vagy ipari úton előállított tárgyakat, tartós élelmiszereket és italokat.
 


 
Címkék:



 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS