2020. február. 23, vasárnap
Alfréd napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Mozgalmas héten emlékeztek iskolájuk névadójára

 
 
2019-04-15 12:39:05 |
 
 
Egy egész héten át névadója emléke előtt tisztelgett a József Attila Általános Iskola. A több mint két évtizedes hagyományra visszatekintő József Attila-hetet minden évben a költészet napja köré szervezik.


 


 

Nyitóeseményként az intézményben tanuló összes diák együtt szavalta József Attila: Kertész leszek című műremekét, ezzel útnak indítva a programsorozatot. Rajzokat az alsó tagozatosok készítettek, a nagyobbak olvasó és versmondó versenyen, a felsősök pedig irodalmi vetélkedőn mérettették meg magukat. A hetet április 11-én 1905 méteres futással koronázták meg, emlékezve a magyar költő születési évére.

Megvalósult az a terv, hogy interaktívan, iskolán kívüli programokon is részt vegyenek a tanulók, így a város más intézményeibe is ellátogattak a diákok. Betekintést nyerhettek például a kulisszák mögé, a Berettyó Kulturális Központ Médiacsoportjának munkája megismerése közben. Egy rendhagyó médiaórán Kogyilla Zsolt médiacsoport-vezető mutatta be a Berettyó Televíziót és a Bihari Hírlapot. A végzősök megnézhették hogyan készülnek a televíziós műsorok, a cikkek, képes összefoglalók, tudósítások, valamint azt, milyen technikai feltétel és tudás szükséges a minőségi adások elkészítéséhez. A szerkesztőségben láthatták, hogyan válik egy hírértékkel bíró információ hírré, és ezt milyen munkafolyamatok előzik meg, amíg adásba, vagy a hírlap hasábjaira kerülhetnek. A médiacsoport valamennyi felületét megismerhették és részesei lehettek egy forgatási alkalomnak is. 
Címkék: 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás: 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

Eseménynaptár
ESEMÉNYNAPTÁR                                                                 

 <<   2020 február   >> 
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS