2024. április. 19, péntek
Emma napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Tíz napirend az év utolsó testületi ülésén

 
 
2018-12-18 14:07:29 |
 
 
Tíz napirend megtárgyalása várt a képviselő-testület tagjaira az év utolsó képviselő-testületi ülésén, december 13-án. Köztük a kórház területén lévő önkormányzati bérlakások téli rezsicsökkentéséről döntöttek, ingatlanokkal kapcsolatos előterjesztésekről határoztak.


 


 

A Gróf Tisza István Kórház területén lévő önkormányzati bérlakások téli rezsicsökkentéséről szólt az első tárgyalt napirend. Az előterjesztés szerint a Kormány elfogadott rendeletei alapján már minden fűtési móddal rendelkező lakást érintett a téli rezsicsökkentés.  A hatályos szabályozás alapján azonban a kórházi bérlakások sajátos fűtési, fűtésszámlázási helyzetéből adódóan az itt élők mégsem juthatnak támogatáshoz.

A képviselők valamennyien támogatták az előterjesztést. Két külterületi ingatlan tulajdonosa fordult a képviselő-testülethez, azzal a kéréssel, hogy az érintett telkeket a jelenlegi mezőgazdasági besorolásból különleges építési övezetté alakíthassa.

Az is elhangzott, a testület mostani hozzájárulása a folyamat elindításához szükséges, ami azonban több hónapot vehet igénybe.

Elfogadták a képviselő-testület 2019. első félévi munkatervét, Hagymási Gyula módosító javaslatával együtt, mely egy város által nyújtott új szolgáltatás kidolgozására vonatkozott, piaci és szociális alapon, és kert körüli munkák elvégzéséről szólna.

Egy Tóth Árpád utcai lakóház eladásával kapcsolatos önkormányzati elővásárlási jogról szóló előterjesztés is volt a napirendek között. Az ülés leghosszabban tárgyalt pontjának bonyolultságát már az is jól jelezte, hogy a pénzügyi bizottság nem foglalt állást egyik határozati javaslat mellett sem. Tehát sem az elővásárlási jog érvényesítése, sem az arról való lemondás mellett. Az írásos előterjesztésben idézett ügyvédi levél szerint a vevő vétel jogcímén meg kívánja szerezni az ingatlant, melyhez szükség van az önkormányzat lemondó nyilatkozatára. Az okiratok és a vevő törvényes képviselőjének nyilatkozata alapján azonban alaposan feltételezhető, hogy az adásvételi szerződést a felek már 2017. szeptember 25-én megkötötték, és ezt nem közölték az önkormányzattal, mint elővásárlásra jogosulttal.

A polgármester végül levette napirendről az ügyet és nem tárgyalták tovább, azzal hogy még több információra van szükség a döntéshez. Egy két éve indult szabályozási terv módosítás véleményezési szakaszának lezárása is volt napirenden. A lőtér melletti állattartó telep beépítettségi mértékének 20 %-ról 30 %-os mértékűre történő emeléséhez szükséges volt a szakhatóságok állásfoglalására. Az eljárásban résztvevők többsége a tervezett módosítást nem kifogásolta és a védőfásítást a szakhatóságok elő is írták.

Az ülés végén képviselői kérdés érkezett a téli rezsicsökkentés kapcsán a tüzelőanyag utalványok felhasználásáról. Kovács Lászlóné igazgatási irodavezető elmondta, a Kormány november 27-én döntött arról, hogy Berettyóújfalu 10,6 millió forint összegben részesül a téli rezsicsökkentési támogatásban, összesen 888 igény érkezett.

Egy lakossági megkeresést tolmácsolt Szabó Katalin képviselő. Ez az Árpád utca és a Kossuth utca kereszteződését érintette. Ide egy közlekedési tükör elhelyezését kérte, annak okán, hogy a főutcára a balra történő fordulás balesetveszélyes.



 
Címkék:



 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS