2024. május. 3, péntek
Tímea napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Sárvári mintára építené ki turizmusát Berettyóújfalu

 
 
2023-09-22 11:53:59 |
 
 
A sárvárihoz hasonló turizmust, illetve gyógyfürdőt alakítana ki Berettyóújfalu. Ezzel kapcsolatban tartott városunkban elnökségi ülést a Magyar Fürdőszövetség. A sajtótájékoztató témája Berettyóújfalu turisztikai lehetőségei, valamint a hazai fürdők helyzete volt.


 


 

A gyűlésnek a Nyíri István Vállalkozók Háza adott otthont. Zámbori Péter, a Magyar Fürdőszövetség alelnöke az ülés bevezetőjében arról beszélt, másfél éve a Herpály Vagyonkezelő Kft. ügyvezető igazgatója. Azóta is szándéka, hogy Berettyóújfalu felkerüljön a turisztikai térképre. Ennek kedvezett a több mint 3,5 milliárd forintos fürdőfejlesztés, illetve az elnökségi ülés, mely során Muraközi István kiemelte, Berettyóújfalu célja, hogy a klasszikus fürdővárosok – például Zalakaros vagy Gyula – közé tartozzon. A polgármester az alkalmon összegezte, a turizmust illetően milyen adottságokkal, infrastruktúrával rendelkezik a település. Azokról a feltételekről is beszélt, amik ahhoz szükségesek, hogy Berettyóújfalu idegenforgalmi célponttá válhasson.

Zámbori Péter a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő ügyvezető igazgatóját, Kántás Zoltánt kérte meg, ossza meg Berettyóújfaluval kapcsolatos tanácsait, illetve véleményét. A Magyar Fürdőszövetség alelnöke ugyanis kiemelte, a két határmenti település lakosságszáma közel megegyező, adottságaik hasonlóak.

Kántás Zoltán az ülés végén hangsúlyozta, a Magyar Fürdőszövetség az érdekképviselet, illetve a magyar fürdőkultúra népszerűsítése mellett a tagtársak segítésében is elkötelezett. A szövetség nevében ezért minden szakmai támogatást biztosít Berettyóújfalu számára. Az elnök, ügyvezető igazgató a helyi lakosságot arra kérte, bízzon a városvezetésben, és abban a szakmai munkában, ami a turizmus területén zajlik.



 
Címkék:



 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS