2024. április. 17, szerda
Rudolf napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Rendkívüli ülés hét napirenddel

 
 
2020-08-06 11:44:35 |
 
 
Hét napirend előterjesztése várt megtárgyalásra és döntésre a július 30-án megtartott rendkívüli képviselő-testületi ülésen. A városháza nagytermében társulási megállapodás és alapító okirat módosításáról, ingatlanok értékesítéséről, és pályázat benyújtásáról született határozat.


 


 

A Bihari Önkormányzatok Többcélú Kistérségi Társulása által irányított Bihari Szociális Szolgáltató Központ számos szociális alapszolgáltatást végez a térségben.  A most napirenden lévő előterjesztésben olvasható volt, hogy két település, Kismarja és Gáborján a jövőben más szolgáltatóval biztosítja ezeket. Ezt a megállapodásnak megfelelően hat hónappal korábban jelezték, ezért van szükség a megállapodási szerződés módosítására.
 
A napirenddel kapcsolatos két előterjesztést egybehangzóan fogadták el a jelenlévők. Egy ingatlanra tenne vételi ajánlatot az önkormányzat. Erre azért van szükség, mert a TOP forrásból megvalósuló „Kerékpárút fejlesztése Berettyóújfaluban” elnevezésű projekt részeként a 47-es és a 42-es számú főútvonal kereszteződésében a körforgalom mellett egy új kerékpárút készülne el egy gyalogátkelőhellyel, illetve két buszöblöt is megépítenének, ez pedig érintené a Berettyóújfalu 4 helyrajzi számú ingatlant. 
 
A polgármester elmondta azt is, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. az állami tulajdonú ingatlant korábban értékesítette, az új tulajdonos pedig irreális magas áron kínálta azt az önkormányzatnak. Értékbecslést követően most a tulajdonos visont azon az áron eladná a területet. A testület hozzájárult a vételi ajánlathoz.
2020. július 1-én lépett hatályba az a törvény, amely a kulturális intézményekben foglalkoztatottak közalkalmazotti jogviszonyának munkaviszonnyá átalakulásáról szól. A törvény alapján a BKK alapító okiratában a bekövetkezett változások átvezetését 2020. augusztus 31-ig kell elvégezni. Az előterjesztés kapcsán kérdés is elhangzott.
 
 
Az „Önkormányzati étkeztetési fejlesztések támogatása” című felhívásra pályázatot nyújt be a város. A tervek szerint a KÖSZI Diétáskonyha kapacitásbővítése, valamint fejlesztése valósulna meg 80.000.000 forint összköltséggel, 25%-os önrész mellett.
Nagy László nyújtott be írásban kérdést az elmúlt időszak csapadékos időjárása miatt a Csalogány utcai áteresz javítására vonatkozóan. Válaszában a polgármester az elvégzett munkáról be is tudott számolni.
 
Nagy László másik kérdése a Péterszegi úton lévő autóbuszöblök fedésére vonatkozott. A polgármester elmondta, az idei költségvetésben jelenleg erre a munkára nincs elkülönítve forrás, de napirenden van a jövőbeni projektjavaslatok között a városban található valamennyi autóbuszöböl fedése.
 


 
Címkék:



 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS