2024. április. 19, péntek
Emma napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Óvintézkedések a Berettyóújfalui Bíróságon

 
 
2020-03-13 10:15:49
 
 
A 2020. március 11-én a kialakult egészségügyi helyzetre tekintettel a Berettyóújfalui Bíróságra történő belépés rendje megváltozik és más intézkedéseket is elrendeltek.


 


 

A Berettyóújfalui Bíróságon 2020. március 11-én a kialakult egészségügyi helyzetre tekintettel elrendelték, hogy az ügyfélsegítő nap szolgáltatásai visszavonásig szüneteljenek. Erről az ügyfelek a helyben szokásos módon is tájékoztatva lesznek.
Fontos, hogy a bíróságon minden lehetséges eszköz rendelkezésre álljon az esetleges influenza gyanús tünettel érkezők kiszűrésére. A beléptetést végző rendészek a beléptetéskor kötelesek megkérdezni a belépésre várakozó személyeket, hogy a belépést megelőző két hétben jártak-e külföldön, koronavírus által fertőzött területnek számító országban (pl. Olaszország, Ausztria stb.), valamint az elmúlt két hétben kapcsolatba kerültek-e olyan személlyel, aki koronavírus fertőzés miatt karanténba került vagy koronavírus fertőzött volt.
Amennyiben valószínűsíthető a koronavírussal való érintkezés, úgy a belépésre várakozó személy nem léphet be az épületbe, továbbá az esetet a rendészek jelentik az elnöki irodavezetőnek, illetve soron kívül értesítik a tiszti főorvost.
A Berettyóújfalui Bíróság épületeiben a fertőtlenítőszer ellátása folyamatos, a portaszolgálatok és az információs pultok gumikesztyűvel, alkoholos kézfertőtlenítővel, valamint - a tárgyak, eszközök fertőtlenítése céljából – általános fertőtlenítő spray-vel lettek ellátva. A tárgyalótermeket, kezelőirodákat, folyosókat és lépcsőházakat naponta fertőtlenítik, többször átszellőztetik. Ahol sokan fordulnak meg, ott a folyamatot naponta többször megismétlik.  
Kellő körültekintéssel elkerülhető a koronavírus megbetegedés, a védekezés szempontjából fontos a higiéniai szabályok fokozott betartása.
 
Tájékoztatás a bíróságra történő belépés rendjének változásáról 
A Berettyóújfalui Bíróságra 2020. március 13-tól a beléptetést végző rendészek a beléptetéskor kötelesek valamennyi belépni szándékozó személy - saját dolgozók és ügyfelek egyaránt - testhőmérésékletét lézeres hőmérővel megmérni.
 
Hőemelkedés esetén (37,2 celsius fok felett) a beléptetést a rendészek meg kell, hogy tagadják!
Amennyiben a koronavírussal való érintkezés valószínűsíthető, a belépésre várakozó személy nem léptethető be az épületbe. Az esetről soron kívül értesíteni fogják a tiszti főorvost.
Amennyiben az ügyfél belépését megtagadják, úgy a bíróság igazolja az ő megjelenését. A beléptetés megtagadásáról és a megjelenésről igazolást fognak kiállítani, amit az ügyfél az erre rendszeresített nyomtatvány formájában fog megkapni.


 
Címkék:



 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS