2024. április. 20, szombat
Konrád, Tivadar napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Képviselő-testületi közmeghallgatás

 
 
2019-12-02 14:23:29 |
 
 
Az elmúlt években kialakult hagyományt követve ezúttal is novemberben tartott közmeghallgatást az október 31-én megalakult képviselő-testület. A helyszín a Járási Hivatal Fráter László-terme volt, ahol a polgármesteri bevezetőt követően volt lehetősége a lakosoknak felszólalni.


 


 

Fontos, hogy minél több ember véleményét megismerjék, és az is, hogy az itt élők lényegesnek érezzék az ilyen alkalmakon való részvételt – mondta Muraközi István. A polgármester, annak okán, hogy a közmeghallgatáson nagyon kevesen vesznek részt, javaslatokat is vár, hogy a jövőben milyen formában tudják megszólítani és meghallgatni a városlakókat. Azért is fontos ez – tette hozzá Muraközi István – mert a ciklusprogram megalkotásakor a 11 tagú képviselő-testület javaslatai mellett a lakosok meglátásait is be tudják építeni a következő évekre vonatkozó tervekbe. Ha mindenre nem is jut – folytatta a városvezető –, mert végesek a források, de a prioritásokat ki lehet jelölni. Azt hogy mire helyezzék a hangsúlyt a következő évek költségvetéseiben. Az előző esztendők tapasztalatai alapján biztosan többet kell költeni a közterületek, a hamarosan teljesen megújuló parkok tisztaságára, karbantartására és védelmére – mondta a polgármester. A közfoglalkoztatáson túl már közalkalmazottak is dolgoznak ezen, a létszámon azonban számottevően emelni kell, és a temetőgondnoki szolgálat bevezetése is szerepel a tervek között.
A Bajcsy-Zsilinszky lakótelep 22-es és 24-es épületének lakói képviseletében Demeter Lászlóné tett javaslatot arra, hogy az elkészült új játszótér ruhagyár felőli részén lehetne a faültetési programot folytatni. Ugyancsak e lépcsőházak előtt, egy kb. 10 méteres szakaszon meghagyták a régi járdát, pedig erre a részre is ráférne a térköves kialakítás. Ennek felújítását és további padok elhelyezését is kérték a lakók.
 
Szabó Katalin egy terület kijelölését kérte a testülettől, mert a környezetvédelem szem előtt tartásával ezentúl a ballagó óvodások nem léggömböket engednének a magasba, hanem egy-egy fát ültetnének.
 
Magdus László magát visszatérő vendégként említette. Az Ölyvös utcán a zúzott kő terítést elvégezték, de a karbantartás elmarad. Mint mondta, évek óta felhívja a figyelmet a vízelvezetés hiányára. A felszólaló érdeklődött a 47-es főút berettyószentmártoni szakaszának felújításáról is. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a hulladék elszállítást végző cég munkatársai a kukák kiürítése után sokszor szemetet hagynak maguk után.
 
A Wesselényi utcai imaház előtti területen, illetve a Rákóczi úti óvoda parkolójában egy nagyobb eső után megáll a víz, hívta fel a figyelmet egy felszólaló. Emellett jelezte, hogy a város nemrégen megújult honlapján a testületi ülésekhez kapcsolódó dokumentumok nem mindig érhetőek el.
A Lipót-kerti városrészen új közművek kiépítése is szóba került a közmeghallgatáson. A nagyrészt zártkerti ingatlanokból álló településrészen már korábban is szerettek volna szélesebb utat és közműveket kiépíteni, azonban ehhez szükséges valamennyi ingatlan tulajdonos beleegyezése, ami nem volt meg. A közműfejlesztéshez szükséges az ingatlanok valamennyi területének átadása. Mint elhangzott, a lehetőség egy újabb lakossági fórum összehívása, vagy egy bonyolult jogi procedúrával megindítandó kisajátítási eljárás. 
A temetői lopásokkal kapcsolatban többen felszólaltak. A temetői szolgálat a zöldfelületek karbantartását végezné el, megoldást a térfigyelő kamera rendszer bővítése, és a kerítések megépítése, helyreállítása jelenthetne. A polgármester azt mondta ez ügyben előre lépést kell tenni a következő időszakban.
 


 
Címkék:



 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS