2024. április. 18, csütörtök
Andrea napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Hírek a KÖSZI-ből

 
 
2019-09-12 11:34:12
 
 
Berettyóújfalu Város Önkormányzata a nyári szünetben, 2019. június 17. és 2018. augusztus 16. közötti munkanapokon, 46 napon keresztül (korcsoportonként eltérő időszakban) biztosította a hátrányos és a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek, valamint – a Képviselő-testület döntése alapján – a gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermekek részére is az ingyenes szünidei étkezést.


 


 

A lehetőségről minden érintett névre szóló levélben kapott tájékoztatást. Az ingyenes nyári szünidei étkezés keretében 252 gyermek ebédjéről gondoskodtunk. Közülük 86 gyermek étkezését az önkormányzat saját forrásból biztosította.
Az Önkormányzat – mint eddig minden évben – az idei nyári szünetben is támogatta a helyi Erzsébet-táborokban résztvevő gyermekek étkezését azzal, hogy a táboroknak csak a nyersanyag árát kell megfizetniük, az ételek elkészítésének rezsiköltségét az önkormányzat saját forrásból biztosította. Így a tábor számára rendelkezésre álló keretből több programot tudtak megvalósítani a szervezők. A nyári szünetben megrendezett Erzsébet-táborokban összesen 712 gyermek részére biztosítottuk a napi négyszeri étkezést. Az étlapokat a gyerekek igényeit figyelembe véve terveztük. Ezenkívül a városunkban megrendezésre kerülő számos, nálunk étkező tábor résztvevői (összesen 306 gyermek) részesülnek hasonló étkezési kedvezményben.
 
A nyári szünet folyamán konyháink – egy három munkanapos hetet kivéve – végig üzemeltek. A diétás étkezésre szoruló gyermekek részére az idén nyáron már folyamatosan saját konyhánkról biztosítottuk az ellátást.
 
Munkatársaim a nyár folyamán elvégezték a szükséges nagytakarításokat. Az Arany János Gimnázium ebédlőjének tetőszerkezetét az önkormányzat saját forrásból megjavíttatta. Ezenkívül az ebédlő zavartalan használatához szükséges további  karbantartási feladatokat saját dolgozónk segítségével oldottuk meg.
 
Gyermekétkeztetési feladatunk keretében az elmúlt tanév végén az intézmények (iskolák, óvodák, bölcsőde) segítségével tájékoztattuk a szülőket a gyermekétkezés igénybevételére vonatkozó tudnivalókról, kedvezményekről, árakról. Az árak nem változtak, az étkezési kedvezmények is ugyanolyan széleskörűek, mint a tavalyi évben (a tájékoztatók, nyomtatványok honlapunkon elérhetőek: www.kosziberettyo.hu). Jelenleg közel 1400 gyermek részére adtak étkezési igénylést a szülők. Munkatársaimmal arra törekszünk, hogy a felsősök és a középiskolai tanulók is minél nagyobb arányban válasszák az általunk készített ételeket.
 
Intézményünk – mint ahogy a fentiekből is látszik – a nyár folyamán is folyamatosan működött. Ezúton is köszönöm minden munkatársamnak tisztes, néha erőn felüli helytállásukat, hogy a nyári melegben, extrém körülmények között is ellátták a felmerülő feladatokat, önként vállalták és örömmel látták el a karbantartással, takarítással járó teendőket is.
Az új tanévben/nevelési évben is jó munkát, nagyon jó egészséget és további sikeres együttműködést kívánunk minden gyermeknek, tanulónak, szülőnek, pedagógusnak és minden társintézmény dolgozójának, akikkel közösen a gyermekek/tanulók érdekében tevékenykedünk!
 
Ulicsné Erdős Erzsébet
intézményvezető


 
Címkék:



 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS