2024. április. 18, csütörtök
Andrea napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Rendeletmódosítás és a helyi választási bizottság megválasztása

 
 
2019-09-03 09:52:06 | Frissítve: 2019-09-12 11:20:06 |
 
 
Augusztus 29-én hét napirend okán tartottak rendkívüli képviselő-testületi ülést. A városházán és annak nagytermében zajló felújítási munkák miatt a helyszín is rendkívüli volt: a polgármesteri kabinet tárgyalóterme.


 


 

Egy határozat elfogadására és egy rendeletmódosításra volt szükség a Népliget utcán, az egykori kertészet ingatlanán megvalósuló református óvoda építéséhez kapcsolódóan. A településszerkezeti tervben a különleges intézményterület módosulna településközponti vegyes területté, az ehhez szorosan kapcsolódó szabályozási terv rendeleti módosítása pedig már a beépítés konkrét feltételeit határozza meg.A képviselők végül egy tartózkodás mellett elfogadták a határozati javaslatot és a rendeletmódosítást is. Az ülésen megválasztották a Helyi Választási Bizottság tagjait és póttagjait is.Az elfogadott határozat szerint a Helyi Választási Bizottság tagjai Dr. Gömöri György, Dr. Ökrös Zoltán és Porkoláb Lajosné dr.. Póttagok Kapornai Andrásné és Karácsony László.Berettyóújfalu Város Önkormányzata a Hajdú-GabonaZrt-nél részvényekkel rendelkezik, nem egészen két millió forint értékben. A társaság arról döntött, hogy a nyomdai úton előállított törzsrészvények bevonásra kerülnek és áttérnek az értékpapírszámlán történő nyilvántartásra. Az önkormányzat egyik lehetősége, hogy él az átalakítással, azaz meg kívánja tartani a részvényeket, vagy amennyiben nem, akkor a kibocsátó 30 %-os árfolyamon visszavásárolja azokat.A képviselők egybehangzóan azt a határozati javaslatot támogatták, mely szerint az önkormányzat megtartja a részvényeket és megnyitja az értékpapírszámlát.Egy RO-HU pályázathoz kapcsolódó, a romániai projektvezető értesítése szerinti belső pénzügyi arányok módosítását jelentő előterjesztést is jóváhagytak a jelenlévők. Ez a város jövő évi költségvetését érinti kb. 6000 euró értékben.   
Gyula Ferencné képviselői alapjából a mozival szemben egy Makk Károlyra emlékező pad elhelyezését kezdeményezte korábban, mostani felszólalásában ennek elkészítését szorgalmazta. Arról is szó volt az ülés végén, hogy a 47-es főút berettyószentmártoni szakaszának felújítását célszerű lenne a kerékpárút felújításával egy időben elvégezni. Ezzel kapcsolatban – mint elhangzott – már megkeresés is történt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. irányába. 
Hagymási Gyula a piacon nemrégen átadott új csarnokkal kapcsolatban jegyezte meg, hogy az üzlethelyiségek nyitottak és nincs lehetőség fűtésre sem. Véleménye szerint ez nagyban megnehezíti a téli nyitva tartást. A polgármester válaszában elmondta, néhány héttel az átadás után még nehéz arról beszélni, hogy az új helyiségek hogyan váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Megjegyezte, a mindenki számára ismert pályázati terveknek megfelelő műszaki tartalom valósult meg. Azon természetesen lehet gondolkozni, hogy akár saját erőből élelmiszerek, hús vagy tejtermékek árusítására alkalmassá tegyék az üzleteket – tette hozzá Muraközi István.
A „Zöld Város” program keretében megújuló városi terek jelenlegi munkaterületei is szóba kerültek az ülésen. Mivel a parkosítási, kertészeti munkák csak ezután kezdődnek, de több helyen nem tartja rendben a kivitelező a területet, ezért felszólítják a vágásra. A következő testületi ülés, amely egyben a ciklus utolsó képviselő-testületi ülése is szeptember 12-én lesz.




 
Címkék:



 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS